De Der Aa-kerk wordt niet meer gebruikt voor de eredienst, maar heeft een nieuwe functie gekregen als ontmoetingsplek. Lezingen, presentaties, concerten, exposities: alle activiteiten die passen bij het karakter van de locatie zijn welkom. Het schip is de grootste ruimte van de kerk, het deel waar vroeger de kerkgangers zaten. Het is nu de plek waar de activiteiten gehouden kunnen worden die wat meer ruimte nodig hebben, zoals concerten, theatervoorstellingen, exposities, lezingen en presentaties voor een groter publiek.

Het mooie van de Der Aa-kerk is dat het schip wel hoog is, maar dat de oppervlakte de menselijke maat heeft gehouden. Daardoor is een diner, voorstelling of concert in het schip nog steeds intiem. Het schip biedt plaats aan zo’n 400 personen in theateropstelling, 300 personen bij een diner en 750 personen bij een receptie. Het koor is de boogvormige ruimte waar vroeger het hoogaltaar stond. De oppervlakte is iets kleiner dan die van het schip; de ronde vorm geeft een nog intiemere sfeer.

Het koor is ideaal voor huwelijksvoltrekkingen, eventueel gevolgd door een receptie in het schip. Ook het koor is uitstekend geschikt voor borrels, concerten, lezingen, diners en recepties. Het koor biedt plaats aan 160 personen in theateropstelling, 240 personen bij een diner en 200 personen bij een receptie. Uiteraard is het mogelijk om schip en koor samen te huren. De voormalige sacristie is een kleinere ruimte, die uitstekend geschikt is voor vergaderingen. Het is ook sfeervol dineren in deze kamer, die dateert uit de vijftiende eeuw.

Openingstijden

Maandag

-

Dinsdag

-

Woensdag

-

Donderdag

-

Vrijdag

-

Zaterdag

-

Zondag

-

Adres

Ons adres:

Akerkhof 2 9711 JB Groningen

GPS:

53.2163888, 6.562529799999993

Telefoon:
E-mail: