Het raadhuis van Graft stamt uit het jaar 1613 en is ontworpen door een onbekende architect. Het wereldberoemde raadhuis is opgetrokken in de zogenaamde Hollandse Renaissancestijl en straalt enorme rijkdom uit. Graft was een welvarend dorp, met name door de vangst van haring en teelt van hennep. De weelderige versiering aan de beide gevels herinnert hier aan. Bovenop de topgevels staan schilddragende leeuwen met het wapen van regerend Amsterdams stadhouder van toen, Prins Maurits. Naast het raadhuis bevindt zich de gerestaureerde zerkenvloer van de voormalige  Hervormde kerk van Graft. Deze kerk is in 1951 gesloopt. Tegenover het raadhuis vindt u het Kleinste snoepwinkeltje van Nederland, Bram en Aagie.

De binnenzijde van het raadhuis straalt de warme sfeer uit van de rijkdom van weleer. De benedenverdieping wordt gebruikt als expositieruimte van museum het Houten Huis uit De Rijp. Op de eerste verdieping bevindt zich de raadszaal in gerestaureerde staat. Naast een publieke tribune is de originele bolpoottafel een absolute blikvanger. Al kijkende door het glas-in-lood heeft u een prachtig uitzicht over het dorp.

Deze eerste verdieping kunt u huren voor uw vergadering, presentatie, workshop, ontvangst maar ook trouwerij. Dit natuurlijk in combinatie met een uitstekende catering.

Arrangementen: Wij bieden u graag naast gebruik van de ruimten ook diverse activiteiten aan, waaronder een rondwandeling met gids door het oude centrum als ook een rondvaart in de mooie Eilandspolder, eventueel met barbecue. Voor alle mogelijkheden kunt u kijken op onze website www.dagjederijp.nl.

Bereikbaarheid: Het raadhuis staat midden in het prachtige Noord-Hollandse dorp Graft. Slechts 10 km van Alkmaar en 15 km. van Amsterdam. Met de bus en auto is het centrum van Graft goed bereikbaar. Er is rondom het raadhuis voldoende parkeergelegenheid.

Interessant om te weten:

  • Het dorp De Rijp en Graft liggen slechts 2 km bij elkaar vandaan. Vroeger waren ze verbonden door een dijkje, tegenwoordig is het een aaneengesloten lintdorp.
  • Gastvrijheid staat bij ons bovenaan. Wij zullen er alles aan doen om uw bezoek aan het raadhuis zo prettig mogelijk te maken.

Openingstijden

Maandag

-

Dinsdag

-

Woensdag

-

Donderdag

-

Vrijdag

-

Zaterdag

-

Zondag

-

Adres

Ons adres:

Raadhuisstraat 24 1484EN Den GRAFT

GPS:

52.5624224, 4.831830800000034

Telefoon: